söndag 17 mars 2013

Marängrulle


 
 

 
Marängrulle är en favorit bland mina tårtor!
och väldigt enkelt att slänga ihop.
 
Det här behöver du:
6 äggvitor
3dl socker
50gr marsanpulver
100gr finhackade hasselnötter
Gör så här:
vispa äggvitorna till ett fast skum.Börja tillsätta sockret med ca 1/2 dl i taget med ca 1 min innan du tillsätter mer.Blanda marsanpulver med den finhackade nötkärnor och vänd försiktigt ner i smeten.
inte vispa! fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9-10 längder på bakplåtspappersklädd plåt.´Grädda marängbotten i 175 grader ca 20-25 minuter.Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspapper kvar.Vänd sedan försiktigt den upp&ner på yterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt.Bred sedan på grädden och lägg på jordgubbar eller mandariner.man kan ha vad man vill!Tex hallon.apelsin,mm.Rulla ihop och kantskär och garnera med smält choklad som du ringlar över.
lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar